مجری طرح شبکه‌های فرعی آبیاری و زهکشی غرب و شمال غرب کشور گفت: تا شهریورماه اجرای شبکه‌های فرعی آبیاری تحت فشار در غرب کشور انجام می‌شود که با اجرای این طرح ۴.۲ میلیون تن تولید محصولات کشاورزی در ۶ استان غربی کشور افزایش خواهد یافت.

به گزارش خبرنگار اقتصادی اعزامی به منطقه سرپل‌ذهاب خبرگزاری فارس، سیدرحیم سجادی ظهر امروز پس از بازدید از طرح‌های شبکه‌های آبیاری و زهکشی که در استان کرمانشاه و در اراضی کشاورزی انجام شده، در نشستی خبری اظهار داشت: وزارت جهاد کشاورزی اجرای شبکه‌های صحیح آبیاری تحت فشار را در سطح ۲۲۷ هزار هکتار در شش استان ایلام، کرمانشاه، کردستان، اردبیل و آذربایجان انجام داده که ۴۰ درصد در میزان صرفه‌جویی آب تأثیر داشته است.

وی به تأمین اعتبار برای اجرای این طرح مهم و حیاتی در بخش کشاورزی کشور اشاره کرد و گفت:‌۵ هزار میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی به پیشنهاد دولت و عنایت مقام معظم رهبری به وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی پرداخت شده است که مصوبه آن مربوط به پنجم مرداد سال ۹۳ بوده است اما در عمل، اجرای کار از ابتدای سال ۹۴ آغاز شده است.

وی در توضیح بیشتر این موضوع گفت: تا امروز ۵۵۰ قرارداد با پیمانکاران بخش خصوصی، مشاورین، مدیران طرح و تولیدکنندگان تجهیزات و ادوات مورد نیاز برای این طرح منعقد شده و تا خرداد امسال این پروژه ۷۴ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

سجادی این را هم گفت که اجرای این پروژه در شش استان کشور بیش از ۸ هزار شغل مستقیم در ۶ استان ایجاد کرده است که باید تا پایان شهریور اجرای کار انجام شود و تا پایان اسفند، قراردادها با پیمانکاران به اتمام خواهد رسید و ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان از اعتبار مصوب ۵ میلیارد تومانی تا پایان خردادماه تخصیص یافته است.

مجری طرح شبکه‌های فرعی آبیاری و زهکشی غرب و شمال غرب کشور از حفر ۷۵ هزار و ۳۵۴ کیلومتر تراشهو لوله‌گذاری ۵۶ هزار و ۸۶۰ کیلومتر در اراضی ۶ استان خبر داد و گفت: با اتمام این پروژه بیش از ۴ میلیون تن تولید محصولات کشاورزی در ۶ استان غربی کشور افزایش خواهد یافت.

در ادامه این نشست، خسرو شهبازی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: کرمانشاه یکی از قطب‌های کشاورزی کشور است که ۹۴۶ هزار هکتار سطح اراضی کشاورزی دارد که از این میزان ۲۵ درصد آن یعنی مبلغی معادل ۲۴۰ هزار هکتار اراضی آبی و بقیه اراضی دیم است.

وی به این نکته اشاره کرد که طی سالهای گذشته تاکنون ۷۳ هزار هکتار در قالب شبکه های آبیاری توسط خود مردم و کمک دولت که به ازای هر هکتار ۱۰ میلیون تومان کمک بلاعوض دریافت کرده انجام شده و در قالب این طرح نیز تاکنون ۵۲ هزار و ۵۰۰ هکتار شیوه‌های نوین آبیاری به ویژه آبیاری نواری مهیا می‌شود که در مجموع ۱۲۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان کرمانشاه به سیستم‌های آبیاری نوین مجهز می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه، اولویت تجهیز اراضی کشاورزی را آبیاری طیف یا همان آبیاری نواری عنوان کرد و گفت: به دلیل پدیده گرد و غباری که در این منطقه حادث می‌شود، سیستم آبیاری بارانی را هم طراحی کرده‌ایم که عاملی برای شست‌و شوی گرد و غبار هم باشد.

شهبازی به رشد میزان بهره‌وری در اراضی کشاورزی استان کرمانشاه هم اشاره کرد و گفت: متوسط عملکرد برداشت چغندر در هکتار ۷۵ تن است که نمونه ما در این استان ۱۸۲ تن در هکتار چغندر برداشت کرده است همچنین میزان برداشت کلزا در استان کرمانشاه به ۸ تن در هکتار رسیده که می‌توان گفت ۸ برابر شده است.

وی از کاهش مصرف انواع کود و سموم شیمیایی در استان کرمانشاه اشاره کرد و گفت:‌ اگرچه سرانه مصرف کود و سموم در کشور ۵۰۰ سی سی در هکتار و نصف استاندارد جهانی است، اما همین رقم نیز در استان کرمانشاه کمتر مصرف می‌شود و سال گذشته ۲۸۰ تن مصرف کود و سموم شیمیایی را کاهش داده‌ایم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس در مورد سلامت یا آلوده بودن خاک‌های کشاورزی در استان کرمانشاه که به گونه‌ای در دوران جنگ زیر آتش توپ و گلوله قرار داشته، گفت: تا حد امکان مین‌های سطحی در اراضی کشاورزی پاکسازی شده‌اند و اکنون بیشتر در حاشیه نوار مرزی، میدان‌های مین واقع هستند و باید گفت هیچ آلودگی در خاک های کشاورزی استان کرمانشاه نداریم.

به گزارش خبرنگار فارس، طی طرحی که رئیس‌جمهور از سال ۹۲ برای مهار آبهای مرزی غرب کشور تقدیم مقام معظم رهبری کرد، طرحی اجرا شد تا بخشی از آب رودهای مرزی مهار شده و پس از مصرف در استان کردستان، آب مازاد روانه زمین‌های کشاورزی استان‌های کرمانشاه و ایلام شود که گفته می‌شود در کاهش دما و افزایش بهره‌وری در اراضی کشاورزی این دو استان بسیار مؤثر است.

https://www.farsnews.com/news/13970413000681/%D8%A7%D8%AC%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%B4%D8%A8%DA%A9%D9%87%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%81%D8%B1%D8%B9%DB%8C-%D8%A2%D8%A8%DB%8C%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%BA%D8%B1%D8%A8-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1-%DB%B4%DB%B2-%D9%85%DB%8C%D9%84%DB%8C%D9%88%D9%86-%D8%AA%D9%86-%D8%A8%D9%87-%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF-%D9%85%D8%AD%D8%B5%D9%88%D9%84%D8%A7%D8%AA

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست