یک مقام مسئول گفت: در هفت ماهه امسال بیش از ۲۹ هزارتن پسته صادر شد که نسبت به مدت مشابه رشد چشمگیری داشته است.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، شکراله حاجی‌وند مدیرکل دفتر میوه های سردسیری و خشک معاونت امور باغبانی سطح کشت باغات پسته در سال جاری را ۴۲۴ هزار هکتار اعلام کرد.

وی افزود: سال ۹۶ از سطح زیر کشت ۴۷۰ هزار هکتار ۲۸۷ هزار تن پسته تولید و ۱۳۸ هزار تن صادر شد و در هفت ماهه امسال بیش از ۲۹ هزار تن پسته صادر شده که رشد چشمگیری نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان می دهد.

حاجی وند با بیان این که کرمان همچنان بیشترین سطح زیر کشت و تولید پسته را در کشور دارد، اظهار کرد: سطح زیر کشت پسته در این استان ۲۱۲ هزار هکتار است که ۲۰۳ هزار هکتار آن باروراست.

این مقام مسئول ادامه داد: پیش بینی می شود امسال به علت عدم تلقیح و گرمازدگی در استان کرمان، میزان تولید پسته کاهش داشته باشد.

به گفته وی، گرمازدگی موجب شد نیاز سرمایی ارقام پسته تامین نشود و در برخی مناطق که نیاز سرمایی تامین شد، افت شدید دما موجب شد لقاح صورت نگیرد و یا رشد جنین متوقف شد.

حاجی وند تغییرات اقلیمی و مبارزه با آفات به ویژه پسیل پسته را از مهم‌ترین مشکلات در حوزه تولید این محصول دانست.

مدیرکل دفتر میوه های سردسیری و نیمه خشک گفت: سال گذشته دستورالعمل مقابله با پسیل پسته توسط محققان تدوین و به سازمان حفظ نباتات کشور ارایه شد که پس از اصلاح آن توسط این سازمان، دستوالعمل نهایی به استان ها ابلاغ شد.

وی افزود: سموم مورد نیاز برای مبارزه با پسیل پسته توسط سازمان حفظ نباتات کشور در حال تعیین و تامین است و دراختیار باغداران قرار خواهد گرفت.

مدیر کل دفتر میوه های سردسیری و خشک معاونت امور باغبانی، سرشاخه کاری را یکی از اقدامات برای تغییر رقم پسته اعلام کرد و افزود: عملیات سرشاخه کاری در برخی استان ها آغاز شده است.

وی با اشاره به این که ایجاد باغات مادری پسته در چند نقطه کشور در دستور کار قرار گرفته است، تصریح کرد: احداث باغ مادری در استان هایی مانند خراسان رضوی، فارس و اصفهان در حال انجام است.

حاجی وند نیاز داخلی به محصول پسته را حدود ۲۵ تا ۳۰ هزار تن اعلام کرد و گفت: ما در تامین بازار داخلی این محصول مشکلی نداریم.

وی حفظ بازار صادرات و تسهیل گیری در این بازار را با اهمیت خواند و اظهار کرد: تسهیل گیری در حوزه بازار پسته نیاز به حمایت و مساعدت وزارت صنعت، معدن و تجارت دارد.

حاجی وند درباره اصلاح و نوسازی باغات پسته اظهار کرد: معاونت امور باغبانی برنامه اصلاح، نوسازی، جایگزینی و توسعه باغات کشور را در سطح ۱۶۰ هزار هکتار دارد که برای این کار به ۵۶ میلیون اصله انواع نهال نیاز است.

وی ادامه داد: از کل ۱۶۰ هزار هکتار برنامه اصلاح، نوسازی، جایگزینی و توسعه باغات کشور ۸۳ هزار هکتار آن مربوط به حوزه میوه‌های سردسیری و خشک برای سال ۹۷ است.

مدیر کل دفتر میوه های سردسیری و خشک معاونت امور باغبانی تصریح کرد: برای اجرای برنامه اصلاح و نوسازی در بخش میوه‌های سردسیری و خشک بیش از ۴۶ میلیون اصله نهال سالم نیاز داریم.

https://www.yjc.ir/fa/news/6783432/%D8%B5%D8%A7%D8%AF%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%DB%B2%DB%B9-%D9%87%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D8%AA%D9%86-%D9%BE%D8%B3%D8%AA%D9%87-%D8%AF%D8%B1-%D8%B3%D8%A7%D9%84-%D8%AC%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D9%85%D8%B4%DA%A9%D9%84%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%AA%D8%A3%D9%85%DB%8C%D9%86-%D9%BE%D8%B3%D8%AA%D9%87-%D8%AF%D8%A7%D8%AE%D9%84-%D9%86%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D9%85

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست