زارع گفت: تا کنون ۲ میلیون و ۸۰ هزار هکتار اراضی سنتی و مدرن به سامانه‌های نوین آبیاری تجهیز شدند.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، عباس زارع مجری طرح سامانه‌های نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه یکی از سیاست‌های کلی نظام تأمین آب و غذای کافی برای سلامت رو به رشد کشور است، اظهار کرد: پتانسیل تبخیر کشور ایران، ۳ برابر دنیا و متوسط بارندگی آن یک سوم جهان است.

وی افزود:  ۶۰ درصد از تولیدات محصولات کشاورزی دنیا از دیم است در حالیکه در ایران این رقم ۱۰ درصد را به خود اختصاص داده است و این امر بیانگر بالا بودن اهمیت آب و آبیاری در ایران است.

مجری طرح سامانه‌های نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه در چند سال اخیر طرح توسعه سامانه‌های نوین آبیاری مورد توجه ویژه قرار گرفته است، بیان کرد: وزارت جهاد کشاورزی در راستای بهینه سازی مصرف آب پروژه‌های مختلفی اعم از توسعه سامانه‌های نوین آبیاری، توسعه کشت نشاعی، تغییر فصل کشت و عملیات خاک‌ورزی را در دستور کار خود قرار داده است، اما بهترین طرح توسعه سامانه‌های نوین آبیاری است که به طور متوسط در هر هکتار ۴۴ درصد افزایش راندمان، ۳۰ درصد افزایش تولید محصول و همچنین ۳۰ درصد صرفه‌جویی مصرف سم و کود شیمیایی و ۲۵ درصد صرفه‌جویی در منابع آب‌های زیرزمینی را به همراه دارند.

به گفته وی، با توجه به اذن مقام معظم رهبری برای توسعه سامانه‌های نوین آبیاری از منابع صندوق توسعه ملی، اعتبار به این امر تخصیص داده شده است. با توجه به شرایط خشکسالی، تخصیص منابع از صندوق توسعه ملی می‌تواند تاثیرگذار باشد.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه در سال ۹۶، ۳۰۰ میلیون دلار منابع از صندوق توسعه ملی به سامانه‌های نوین آبیاری اختصاص یافت، گفت: در سال جاری این رقم به ۲۵۰ میلیون دلار رسید، به گفته وی با توجه به آنکه طرح توسعه سامانه‌های نوین آبیاری از پروژه‌های اولویت‌دار اقتصاد مقاومتی به شمار می‌رود از اینرو طبق برنامه سالانه ۲۵۰ هزار هکتار اراضی آبی باید به سامانه نوین تجهیز شوند.

زارع با اشاره به اینکه پروژه سامانه‌های نوین در سال جاری ۴۶ درصد پیشرفت ریالی داشته است، بیان کرد: پیشرفت فیزیکی طرح بالای ۸۰ درصد است چرا که بر اساس بودجه ۱۵۰۰ میلیارد تومان منابع به این طرح اختصاص داده شده است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه اعتبار بودجه تنها برای اجرای ۱۴۲ هزار هکتار پروژه سامانه نوین آبیاری کافی است، گفت: این درحالی است که ۱۳۰ هزار هکتار پروژه در دست اجراست و ۱۰۰ هزار هکتار در حال بهره‌برداری است.

وی مبلغ بدهی به پیمانکاران و کشاورزان را ۵۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد.

زارع با اشاره به اینکه تا کنون ۲ میلیون و ۸۰ هزار هکتار اراضی سنتی و مدرن به سامانه نوین و آبیاری تجهیز شده‌اند، گفت: بر این اساس از مجموع ۵ ونیم میلیون هکتار اراضی سنتی تا کنون یک میلیون و ۸۸۰ هزار هکتار و از ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار شبکه‌های مدرن تنها ۲۰۰ هزار هکتار به سامانه‌های نوین آبیاری تجهیز شدند.

به گفته وی سال گذشته ۱۸ هزار و ۲۱۵ پروژه در سطح ۳۰۲ هزار هکتار اجرا شد.

https://www.yjc.ir/fa/news/6788698/%D8%AA%D8%AC%D9%87%DB%8C%D8%B2-%DB%B2-%D9%85%DB%8C%D9%84%DB%8C%D9%88%D9%86-%D9%88-%DB%B8%DB%B0-%D9%87%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D9%87%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%B1-%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D8%B6%DB%8C-%D8%A8%D9%87-%D8%B3%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%86%D9%87%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%86%D9%88%DB%8C%D9%86-%D8%A2%D8%A8%DB%8C%D8%A7%D8%B1%DB%8C

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست