کودهای میکرو ی شرکت رهروان قابلیت اختلاط با حشره کش ها، قارچ کش ها و علف کش ها را دارد؟
عناصر کم مصرف نباید با حشره کش ها، قارچ کش ها و علف کش ها ترکیب شود، مگر اینکه کارخانه های سازنده، ترکیب آنها را با عناصر کم مصرف توصیه نماید.
اكثر كودهاي اين شركت قابليت اختلاط با سموم دفع آفات نباتي رايج را دارند اما توصيه ميشود قبل از مصرف تست اختلاط پذيري انجام گيرد .
علت حضور منیزیم در کودهای کامل شرکت رهروان چیست ؟
منیزیم در بسیاری از فرآیندهای حیاتی گیاه همچون فتوسنتز و تثبیت کربن دی اکسید، سنتز پروتئین، تشکیل آوند آبکش، دسته بندی و استفاده از محصولات فتوسنتزی مؤثر است. در اکثر موارد مهم ترین نقش منیزیم در فعالسازی آنزیم های گیاهی می باشد و مهمترین آنزیمی که منیزیم در فعالسازی آن مؤثر است، آنزیم ریبولوز بیس فسفاتاز کربوکسیلاز می باشد که مهترین آنزیم در فتوسنتز بوده و فراوانترین آنزیم موجود در کره زمین است.
زرد شدگی در برگهای پیر از نشانه های کمبود منیزیم است که علت آن را می توان در حضور 35 درصد از کل منیزیم گیاه در ساختار کلروپلاست یافت. لذا رنگ خوب محصولات با مصرف منيزيم ارتباط مستقیم دارد و استفاده از این عنصر باعث خوش رنگی و بازار پسندی محصولات کشاورزی می گردد. منیزیم نقش مهمی در انتقال قند از برگها و قسمت هوایی به اندام های ذخیره ای دارد. تحقیقات مختلفی نشان داده اند که کمبود منیزیم باعث افزایش میزان ساکارز در برگهای حبوبات و چغندرقند می شود که علت آن را می بایست در نقش منیزیم در انتقال قند از برگها به قسمتهای دیگر جستجو کرد.
در این بین خاک های آلی و شنی دارای منیزیم کم هستند . خاک های مناطق مرطوب که اغلب اسیدی هم هستند کمبود منیزیم بیشتری از خود نشان می دهند . در این بین میتوان نتیجه گرفت که خاکهای اکثر مناطق ایران دچار این کمبود هستند .
اضافه كردن منيزيم اكسيد به كودهاي NPK جهت افزایش ارزش غذایی منيزيم يا جهت خنثی کردن اسیدیته اضافی در فرآیند تولید كود مي باشد كه با نسبت های آزمایش شده و مناسب هر فرمول خاص به آن اضافه ميگردد .
تفاوت عمده کودهای کامل حاوی عنصر مولیبدن با دیگر کودهای فاقد این عنصر در چیست ؟
مولیبدن تاثیر زیادی بر کمبود سایر عناصر مانند نیتروژن، فسفر و آهن دارد. مولیبدن به عنوان یک عنصر ضروری برای گیاه ضرورت دارد در خاک حاصلخیز، میزان مولیبدن در محدوده ppm 0.1 تا ppm 0.3 است. مولیبدن به عنوان کاتالیزور در پدیده تثبیت نیتروژن ایفای نقش می کند. وجود عنصر مولیبدن به منظور تولید برخی از آنزیم های لازم جهت کاهش چرخه تبدیل نیترات به آمونیوم در داخل گیاه ضروری می باشد.
علایم کمبود مولیبدن به مانند علایم کمبود نیتروژن است که در نتیجه عدم جذب کافی این عنصر به خاطر کمبود عنصر مولیبدن می باشد. به همین جهت استفاده از کودهای NPK که در عناصر ریز مغذی خود از مقدار کافی این عنمصر بهره مند هستند کمک شایانی به جذب بهتر و در نتیجه کمتر شدن میزان مصرف کود های ازته می کند که همین موضوع اثر زیست محیطی فراوانی در خصوص آبشویی کمتر کودها و تاثیر آن بر زیست بوم خواهت داشت.